Den er ikke bare god, den er sunn. Nydelig fiskerett med beurre de blanc og hummer. Bruk gode ferske råvarer for et bra resultat.
800 gr. rødspette filet
salt
oljeMetode: Det er godt å salte filéene to minutter før fisken er stekt.Oljen i en panne og satt på middels høy varme, når pannen er blitt varm steker du rødspetten med skinet ned, når skinnet er blitt gyldenbrun (ca. tre minutter) snu og stek videre (ca. 1-2 minutter).
250 ml krem
125 gr. smør
saltMetode: potetene skrelles og kuttes i jevne små stykker. Settes i kokende vann (ca. 5-7 minutter). Når potetene tilberedes, helles de i en sikt og får lov til å la vannet rinne av.
Krem og smør er plassert i gryte og varmet til smøret smelter.
Potetene er stuvet (kan brukes med potetpinne eller lignende)
Krem og smør blandes deretter med potetene og omrøres med en jevn myk potetmos, til alt er blandet godt, saltet med salt til slutt.
Beurre Blanc
200 ml rømme
100 ml hvitvin
300 gr. smør
1 stk. sitron
1 stk. grapefrukt
1 stk. apelsin
50 gr. tang (hvis folk vil)
Metode: Skjær smørret i terninger (ca. 2 cm) og sett i kjøleskap.
Hummer og hvitvin er plassert i en kasserolle varmes til å koke, senket temperatur under potten, og smøret tilsettes sakte. Piskes inn. Temperaturen på sausen må være nøyaktig mens du rører smøret, da sausen ikke må overstige 80 ° C og ikke må være for kall, da deler den seg. Når alt smør er kommet i, skal sausen være tykk og skinnende, og det må tas hensyn til at den skal stå ved lave temperaturer hvis det ikke skal serveres umiddelbart.
Det er hyggelig å legge til citrusfrukter og urtefrø når den serveres
Deretter kuttes sitrusfrukten og “bladene” kuttes ut, det vil si at sitrus er kuttet med en liten kniv og sørg for at ikke noe av det hvite kommer med.
Asparges
250 g fersk asparges
smør
Metode: Rens stengelen og kutt på bunnen av den (ca 2-3 cm eller hvor den er som et tre). Den blir deretter stekt ved mild varme til smør i 3-4 minutter. Legg til et par kalle hummerhaler (allerede kokt).
Alt sammen satt sammen på en disk …. og så bare nyt!