Hva kan dyrkes i minusgrader?

Must Try

Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdal
Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdalhttps://urtekvinnen.no
Jeg bor på et småbruk i Rogaland, hvor jeg driver hagen min etter permakulturprinsipp som passer ypperlig for meg som herbalist. Hagen min muldrer av planter som hager flest dessverre er uten. Jeg ble uteksaminert som herbalist høsten 2023. Dessverre så er jeg helt nylig blitt diagnosert med kreft, leiomyosarkom. Det gjør at livet mitt er litt vanskelig akkurat i disse dager (mars 2024) og jeg forventer at jeg må gjennomgå operasjon og kjemoterapi, med usikker utsikt på fremtiden. Jeg har ellers vært mer eller mindre syk i ca. 19 år og det har gjort at jeg ble herbalist. Jeg har ellers gått mellom det som føles hundrevis med leger, hvor jeg har ofte møtt veggen og ikke fått hjelp og ikke blitt hørt. Det gjelder likevel ikke alle leger jeg har gått til men en veldig stor andel og det forbauser meg. Det gjør at jeg ønsker å hjelpe dem som sliter med helseplager. Hvis jeg kan bidra til at noen får det bedre, da har jeg fått mye ut av livet.Ta kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg via mine studier innen urtemedisin. Jeg har mindre tid nå som jeg skal ta kreftbehandling men jeg håper jeg etter hvert blir mer tilgjengelig. Uansett er det bare å ta kontakt hvis du ønsker. ... og ja, jeg er opprinnelig fra Island og er ellers utdannet innen markedsføring, IT, hudterapi, druedyrking, fiskeoppdrett og nå aller sist regenrativt landbruk. Jeg slutter aldri å utdanne meg, det er like viktig som å puste.

De sier nød lærer naken kvinne å spinne. Jeg sitter med diktafon og leser og leser og mannen min som er på kjøkkenet tror at jeg er blitt gæren. Men jeg har brukket høyre arm og derfor bruker jeg diktafon. Det er også grunnen til du ser en del ugress på bildene mine. Det er ikke alltid like enkelt å lese inn via diktafon på grunn av den har en tendens til å bruke andre ord en jeg av og til og derfor lese jeg orden opp veldig sakte og nøyaktig. Det var nok derfor mannen syntes orden nød lærer naken kvinne å spinne hørtes veldig merkelig ut hvor jeg sakte og høyt og klart og tydelig leste de opp.

Jeg har fått hundrevis med flott chili, men jeg anvefaler de som dyrker chili å begynne tidlig med den, ettersom den tar litt lang tid å modne, men så mye jeg fikk ut av 14 planter til slutt.

Det jeg sikter til er at forrige vinter fant jeg ut at det går an å dyrke en god del grønnsaker i minusgrader. Dette skjønte jeg på grunn av jeg hadde ikke klart å ta opp alt før frosten kom og plantene klarte seg veldig fint likevel. Jeg hadde til og med mye rødkål som sto og ventet på å bli plukket opp i mars og april året etter jeg satte de ned.

Rødkålet var kjempefint og ble brukt til å lage en nydelig rett, pulled pork med rødkål og epler.

Rødkål, grønnkål, 25 oktober

Men jeg har oppdaget, at det går fint å dyrke diverse sorter i minusgrader.

For å nevne noen sorter kan du dyrke følgende typer grønnsaker i minusgrader;

Hvis du starter veldig sent på høsten er det viktig å få plantene til i småpotter for du planter dem ut. Alle planter vokser mye mer sakte over vinteren men de vokser. På denne måten kan du også få veldig tidlig vår avling, samtidig som du også får større avling fra jorden.

Grønnkål 25 oktober

Vor du for eksempel i Rogalands området, da er det en god sjanse for at du og kan eksperimentere med poteter som du dyrker over vinter hvis du dekker godt over jorden med halm. Da er det sannsynlig at du blir heldig og får poteter tidlig på våren.

Palmekål, 25 oktover

Hva som passer for ditt område er ikke godt å si men jeg oppfordrer deg til å prøve deg frem.

Feltsalat 25 oktober

 

Visst er naturen fantastisk. Bilder er fra min hage/drivhus som ikke er oppvarmet, men jeg befinner meg i Norges oase for dyrking av grønt, nemlig sørsiden av Finnøy i Boknafjorden, Rogaland.

Fine facebook grupper du kan bli del av:

Hageglade på facebook

Urtekvinnen har både en Facebook-side og en Facebook-gruppe som du kan bruke for å holde deg oppdatert. Du er velkommen til å ta kontakt via Facebook-gruppen og be om alle slags råd som har med planter og helse å gjøre fra María Hrefna, urtekvinnen. Du kan også sende en e-post via denne siden.

Lenke til Facebook-gruppen:
https://www.facebook.com/groups/urtekvinnen
All rådgivning er gratis

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen som gis på denne nettsiden er kun til utdanningsformål og er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din, helsepersonell eller en kvalifisert urtemedisiner med spørsmål du måtte ha angående en medisinsk tilstand. Se aldri bort fra profesjonell medisinsk rådgivning eller utsett å søke det på grunn av noe du har lest på denne nettsiden. Bruken av urtemedisiner bør gjøres med forsiktighet og i samråd med helsepersonell. Individuelle resultater kan variere, og bruk av urter er kanskje ikke passende for alle. Sørg alltid for sikkerheten og hensiktsmessigheten av urtemedisiner med helsepersonell før bruk. Det er ditt eget ansvar å verifisere alt som er skrevet på denne nettsiden, og vi vil på ingen måte bli holdt ansvarlige for informasjonen på denne siden. Vi kan ha skrevet noe feil uten å være klar over det, og du bør alltid bruke din egen dømmekraft.
- Annonse -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img