Mikrogrønt, sunt og godt

Must Try

Mikrogrønt er utrolig sunt. De unge spirene inneholder alle næringsstoffer som plantene vil bruke til å vokse i senere stadier og inneholder mye fiber og få kalorier.

De små spirene er spesielt rike på vitamin a og c og inneholder mange mineraler for eksempelr kalsium, jern, magnesium, fosfor og kalium. Mikrogrønt inneholder også relativt mye antioksidanter så de er ikke bare velsmakende, men også et veldig sunt tillegg til måltidet ditt.

Både mikrogrønt og babyblader er enkle og raske å dyrke, men det er en forskjell mellom de to typene; babyblader dyrkes best i jord, helst i åpne spesielle dyrkingssett. Mikrogrønt kan enkelt dyrkes i et brett med for eksempel en vått lag med vatt eller bomull. Ta et brett og fyll det med et tynt lag jord eller et lag med våt kjøkkenrull eller bomull og dryss frøene over dette laget og dekk deretter med et annet tynt lag jord, kjøkenrull eller bomull og plasser brettet på et varmt og lyst sted og hold det fuktig.

 

Du vil snart se frøet spire og vil sannsynligvis kunne høste etter uke og det gjør du ved å klippe av stilkene som vokser. Fint i alle mulige slags retter.

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img