Mikrogrønt, sunt og godt

Must Try

Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdal
Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdalhttps://urtekvinnen.no
Jeg bor på et småbruk i Rogaland, hvor jeg driver hagen min etter permakulturprinsipp som passer ypperlig for meg som herbalist. Hagen min muldrer av planter som hager flest dessverre er uten. Jeg ble uteksaminert som herbalist høsten 2023. Dessverre så er jeg helt nylig blitt diagnosert med kreft, leiomyosarkom. Det gjør at livet mitt er litt vanskelig akkurat i disse dager (mars 2024) og jeg forventer at jeg må gjennomgå operasjon og kjemoterapi, med usikker utsikt på fremtiden. Jeg har ellers vært mer eller mindre syk i ca. 19 år og det har gjort at jeg ble herbalist. Jeg har ellers gått mellom det som føles hundrevis med leger, hvor jeg har ofte møtt veggen og ikke fått hjelp og ikke blitt hørt. Det gjelder likevel ikke alle leger jeg har gått til men en veldig stor andel og det forbauser meg. Det gjør at jeg ønsker å hjelpe dem som sliter med helseplager. Hvis jeg kan bidra til at noen får det bedre, da har jeg fått mye ut av livet.Ta kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg via mine studier innen urtemedisin. Jeg har mindre tid nå som jeg skal ta kreftbehandling men jeg håper jeg etter hvert blir mer tilgjengelig. Uansett er det bare å ta kontakt hvis du ønsker. ... og ja, jeg er opprinnelig fra Island og er ellers utdannet innen markedsføring, IT, hudterapi, druedyrking, fiskeoppdrett og nå aller sist regenrativt landbruk. Jeg slutter aldri å utdanne meg, det er like viktig som å puste.

Mikrogrønt er utrolig sunt. De unge spirene inneholder alle næringsstoffer som plantene vil bruke til å vokse i senere stadier og inneholder mye fiber og få kalorier.

De små spirene er spesielt rike på vitamin a og c og inneholder mange mineraler for eksempelr kalsium, jern, magnesium, fosfor og kalium. Mikrogrønt inneholder også relativt mye antioksidanter så de er ikke bare velsmakende, men også et veldig sunt tillegg til måltidet ditt.

Både mikrogrønt og babyblader er enkle og raske å dyrke, men det er en forskjell mellom de to typene; babyblader dyrkes best i jord, helst i åpne spesielle dyrkingssett. Mikrogrønt kan enkelt dyrkes i et brett med for eksempel en vått lag med vatt eller bomull. Ta et brett og fyll det med et tynt lag jord eller et lag med våt kjøkkenrull eller bomull og dryss frøene over dette laget og dekk deretter med et annet tynt lag jord, kjøkenrull eller bomull og plasser brettet på et varmt og lyst sted og hold det fuktig.

 

Du vil snart se frøet spire og vil sannsynligvis kunne høste etter uke og det gjør du ved å klippe av stilkene som vokser. Fint i alle mulige slags retter.

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img