Hvordan å lage rømmekolle og tettemelk med tettegress (Pinguicula vulgaris)

Must Try

Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdal
Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdalhttps://urtekvinnen.no
Jeg bor på et småbruk i Rogaland, hvor jeg driver hagen min etter permakulturprinsipp som passer ypperlig for meg som herbalist. Hagen min muldrer av planter som hager flest dessverre er uten. Jeg ble uteksaminert som herbalist høsten 2023. Dessverre så er jeg helt nylig blitt diagnosert med kreft, leiomyosarkom. Det gjør at livet mitt er litt vanskelig akkurat i disse dager (mars 2024) og jeg forventer at jeg må gjennomgå operasjon og kjemoterapi, med usikker utsikt på fremtiden. Jeg har ellers vært mer eller mindre syk i ca. 19 år og det har gjort at jeg ble herbalist. Jeg har ellers gått mellom det som føles hundrevis med leger, hvor jeg har ofte møtt veggen og ikke fått hjelp og ikke blitt hørt. Det gjelder likevel ikke alle leger jeg har gått til men en veldig stor andel og det forbauser meg. Det gjør at jeg ønsker å hjelpe dem som sliter med helseplager. Hvis jeg kan bidra til at noen får det bedre, da har jeg fått mye ut av livet.Ta kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg via mine studier innen urtemedisin. Jeg har mindre tid nå som jeg skal ta kreftbehandling men jeg håper jeg etter hvert blir mer tilgjengelig. Uansett er det bare å ta kontakt hvis du ønsker. ... og ja, jeg er opprinnelig fra Island og er ellers utdannet innen markedsføring, IT, hudterapi, druedyrking, fiskeoppdrett og nå aller sist regenrativt landbruk. Jeg slutter aldri å utdanne meg, det er like viktig som å puste.

For å lage tettemelk ved bruk av tettegress (Pinguicula vulgaris), følger du denne tradisjonelle metoden:

Ingredienser:

  • Tettegress (Pinguicula vulgaris)
  • Fersk melk

Fremgangsmåte:

  1. Plukk tettegress: Samle friske blader av tettegress. Sørg for at planten er ren og fri for jord og insekter.
  2. Forbered melk: Hell fersk melk i en beholder.
  3. Tilsett tettegress: Legg noen blader av tettegress i melken. Mengden varierer, men noen få blader er vanligvis tilstrekkelig.
  4. La stå: La blandingen stå i romtemperatur (20-25 °C) over natten. Enzymer fra tettegresset vil få melken til å koagulere.
  5. Sil og server: Fjern tettegresset og server den tykke melken.

Tettemelk kan brukes som en tradisjonell drikk eller i matlaging.

Tips:

  • Romtemperatur: Viktig for fermenteringsprosessen (20-25 °C) !
  • Renhet: Sørg for at utstyret og bladene er rene.

Denne metoden bruker naturlige enzymer i tettegress for å fermentere og tykne melken.

Hvis du ønsker å lage rømme da bruker du fløte istedenfor melk.

Du kan bruke tettegress (Pinguicula vulgaris) for å lage rømmekolle. Slik gjør du det:

Ingredienser:

  • Rømme (fettrik)
  • Tettegress

Fremgangsmåte:

  1. Forberedelse: Samle friske, rene blader av tettegress.
  2. Oppvarming: Varm rømmen til cirka 20-22°C (romtemperatur).
  3. Tilsett tettegress: Legg noen blader av tettegress i rømmen.
  4. Fermentering: Dekk beholderen med et klede og la den stå på et lunt sted i 24-48 timer til rømmen har tyknet.
  5. Fjern tettegress: Fjern bladene fra rømmen.
  6. Kjøling: Sett rømmekollen i kjøleskapet for å stoppe fermenteringen og tykne ytterligere.

Rømmekollen er nå klar til bruk.

Urtekvinnen har både en Facebook-side og en Facebook-gruppe som du kan bruke for å holde deg oppdatert. Du er velkommen til å ta kontakt via Facebook-gruppen og be om alle slags råd som har med planter og helse å gjøre fra María Hrefna, urtekvinnen. Du kan også sende en e-post via denne siden.

Lenke til Facebook-gruppen:
https://www.facebook.com/groups/urtekvinnen
All rådgivning er gratis

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen som gis på denne nettsiden er kun til utdanningsformål og er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din, helsepersonell eller en kvalifisert urtemedisiner med spørsmål du måtte ha angående en medisinsk tilstand. Se aldri bort fra profesjonell medisinsk rådgivning eller utsett å søke det på grunn av noe du har lest på denne nettsiden. Bruken av urtemedisiner bør gjøres med forsiktighet og i samråd med helsepersonell. Individuelle resultater kan variere, og bruk av urter er kanskje ikke passende for alle. Sørg alltid for sikkerheten og hensiktsmessigheten av urtemedisiner med helsepersonell før bruk. Det er ditt eget ansvar å verifisere alt som er skrevet på denne nettsiden, og vi vil på ingen måte bli holdt ansvarlige for informasjonen på denne siden. Vi kan ha skrevet noe feil uten å være klar over det, og du bør alltid bruke din egen dømmekraft.
Previous article
Next article
- Annonse -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img