Skvallerkålpesto

Must Try

Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdal
Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdalhttps://urtekvinnen.no
Jeg bor på et småbruk i Rogaland, hvor jeg driver hagen min etter permakulturprinsipp som passer ypperlig for meg som herbalist. Hagen min muldrer av planter som hager flest dessverre er uten. Jeg ble uteksaminert som herbalist høsten 2023. Dessverre så er jeg helt nylig blitt diagnosert med kreft, leiomyosarkom. Det gjør at livet mitt er litt vanskelig akkurat i disse dager (mars 2024) og jeg forventer at jeg må gjennomgå operasjon og kjemoterapi, med usikker utsikt på fremtiden. Jeg har ellers vært mer eller mindre syk i ca. 19 år og det har gjort at jeg ble herbalist. Jeg har ellers gått mellom det som føles hundrevis med leger, hvor jeg har ofte møtt veggen og ikke fått hjelp og ikke blitt hørt. Det gjelder likevel ikke alle leger jeg har gått til men en veldig stor andel og det forbauser meg. Det gjør at jeg ønsker å hjelpe dem som sliter med helseplager. Hvis jeg kan bidra til at noen får det bedre, da har jeg fått mye ut av livet.Ta kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg via mine studier innen urtemedisin. Jeg har mindre tid nå som jeg skal ta kreftbehandling men jeg håper jeg etter hvert blir mer tilgjengelig. Uansett er det bare å ta kontakt hvis du ønsker. ... og ja, jeg er opprinnelig fra Island og er ellers utdannet innen markedsføring, IT, hudterapi, druedyrking, fiskeoppdrett og nå aller sist regenrativt landbruk. Jeg slutter aldri å utdanne meg, det er like viktig som å puste.

Her er en enkel oppskrift på skvallerkålpesto:

Ingredienser:

 • 100 g frisk skvallerkål, vasket og tørket godt
 • 50 g pinjekjerner eller cashewnøtter
 • 2 fedd hvitløk, grovhakket
 • 50 g revet parmesanost
 • Saften av 1/2 sitron
 • 100 ml olivenolje
 • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

 1. Ha skvallerkålen, pinjekjernene eller valnøttene, hvitløk, revet parmesanost og sitronsaft i en food processor eller blender.
 2. Kjør blandingen på høy hastighet til ingrediensene begynner å bli knust og blande seg sammen.
 3. Mens maskinen kjører, tilsett olivenolje i en jevn stråle til pestoen blir glatt og kremaktig. Du kan justere mengden olje etter ønsket konsistens.
 4. Smak til med salt og pepper, og juster mengden etter din personlige smak.
 5. Når pestoen har nådd ønsket konsistens og smak, kan du overføre den til et rent glass med lokk eller en lufttett beholder.
 6. Oppbevar skvallerkålpestoen i kjøleskapet i opptil en uke, eller frys den ned i mindre porsjoner for lengre oppbevaring.

Skvallerkålpestoen kan brukes som en smakfull smøring på brødskiver, som en saus til pasta eller salater, eller som en smakfull tilsetning til supper og gryteretter. Den er en deilig måte å nyte den friske smaken av skvallerkål på!

- Annonse -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img