Svartbrød

Must Try

Svart brød høres ut som et brød men før i tiden så kalte man krydderkake for svart brød og i oppskriftsbøkene ble de merket som dyre fordi man brukte krydder i den og det var veldig dyrt å bake kake med krydder.

Ingredienser;

  • 500 g hvetemel
  • 250 gram smør
  • 375 gram farin sukker
  • 2 egg
  • 1 ts kanel
  • 1 ts nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 2 og halv dl melk
  • 1 ts natron
  • 2 ts bakepulver

Metode;

Smør og sukker røres sammen til det blir hvitt. Da tilsettes egg og røres inn en om gangen. Deretter ætilsetter du melk, krydder, natron, bakepulver og hvetemel. Røres godt sammen. Smør kakeform innvendig og strø deretter hvetemel lett over. Bake tid 75 minutt ved 170 grader Celsius.

- Annonse -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img