Endelig en ekte ungdomskilde – Dr. Budwigs faschinerende oppdagelse om energi

Must Try

Jo, flere oppdagelser flere teorier og flere ben å stå på. Det er slik at det finnes veldig mange der ute som ikke er så interessert i energiarbeid. Tull og tøys tenker mange. Jeg innrømmer at jeg var en av de før i tiden.

Min historie er den at jeg ble lært dyp meditasjon av en gammel venn. Vennen min ble igjen lært opp av en gammel vismann fra India. Det ville slik til når min lærer lærte opp meg at jeg var mitt inn i en periode med slankediett og spiste veldig mye salatmat. Dvs grønne ukokte salatblandinger av god variert type. I den tid satte ikke jeg ting i sammenheng, men ettersom tiden har gått og jeg har lært mer så har jeg klart å sette ting i sammenheng som har i henhold til min mening gitt meg dypere forståelse for hva vi trenger for å holde oss sunne og friske.

Jo, tilfeldigheter har vært involvert men det er ofte slik man oppdager de store tingene.

Etter å ha lest mer om Dr Budwig sin forsking da har jeg litt etterhvert klart å pusle sammen bitene til en fantastisk helhet. En helhet jeg tror veldig mange der ute – som er interessert i energiarbeid kan være enig i. Dr. Budwig ble nominert til Nobelpris hele 7 ganger. Til tross hun aldri vant den, da gjorde hun oppdagelser som flere av nåtidens leger burde vært mer opptatt av. Det hadde vært ønskelig at flere av nåtidens leger var interessert i funksjonell medisin. Funksjonell medisin er en dynamisk tilnærming innen helse for å kartlegge, forebygge og behandle komplekse, kroniske sykdommer. Funksjonell medisin innebærer et paradigmeskifte i tilnærming til helse og sykdom.

Energiarbeid er ikke noe tull og tøys. Energiarbeid er en meget funksjonell metode for å gi oss bedre liv og bedre helse.

Tai Chi

Jeg ønsker å en gang for alle gi deg som ikke er interessert, et innblikk i hvor viktig energi er for kroppen vår og at arbeid med lyset som noen kaller det for – er særdeles viktig for kroppen vår. Selv vil jeg helst kalle dette for energiarbeid.

Men når jeg lærte denne meditasjonsmetoden hos min gamle venn da skjedde det noe merkelig i kroppen. Siden den første leksjonen da har jeg alltid klart å “kjenne” på energier. Det kjennes som en svakstrøm i kroppen. Hvorfor jeg klarte å plutselig kjenne på energier, vet jeg ikke. Men jeg vet at læreren min sa til meg ” Hrefna, you are way ahead of me, I can teach you no more” (mitt navn er Maria Hrefna).

Men min teori går ut på at jeg plutselig klarte dette som en sammenblanding av mange ting. Diett med mye grønne salater og dyp meditasjon – resulterte i forhøyet energinivå i kroppen. Men etter dette så tror jeg på energiarbeid og mye annet rart som mange mener bare er tull og tøys.

Men tilbake til Dr Budwig og hennes oppdagelse.

Dr. Johanna Budwig mente at drivkraften som aktiverte alle funksjonene vi trenger å leve er lys (energi). Lys er livets eliksir for planter. Plantene inkluderer et lysabsorberende molekyl, det grønne plantepigmentet klorofyll for å fange opp livets eleksir. I menneskekroppen antar man at essensielle fettsyrer har denne rollen i cellemembranen i hudceller. Umettede fettsyrer har muligheten til å absorbere og lagre fotoner fra lys. Dr. Johanna Budwig hadde allerede trukket oppmerksomheten til den regulatoriske kraften fra sollys på biologiske systemer. Dette gjorde hun allerede i begynnelsen av 1950-tallet. Lys er kilden til alt liv og er nødvendig for å opprettholde balanse i vitale menneskelige prosesser.

Likevel har en reduksjon av kvalitet på næring og livets kvalitet generelt hos nåtidsmennesket ført til en jevn økning av veldig mange sykdommer som påvirker vår moderne sivilisasjon.

Dette mener Dr Budwig er på grunn av vi mangler den svært viktige fettsyren som har en viktig rolle i kroppen for å holde på og tiltrekke spesifikke bølgelengder av lys og dermed tiltrekke seg, absorbere og lagre fotoner fra solen. Vi trenger lys og energi fra solen. Tenk at noen oppdaget dette allerede i midten av forrige århundre og fremdeles så få som følger oppskriften for å få et bedre liv og bedre helse. Samfunnet mangler de svært umettede, elektronrike forbindelser som stimuleres gjennom spesifikke bølgelengder av lys; tiltrekker, absorberer og lagrer fotoner fra solen som magneter. Dr. Johanna Budwig anerkjente dette forholdet så tidlig som i midten av forrige århundre.

La oss bruke hennes egne ord for å forklare:

“Under mitt vitenskapelige arbeid innen lipidkjemi, oppdaget jeg at de elektronrike, umettede fettsyrene er kritiske for å stimulere åndedrettsfunksjonen, oksygenopptaket, oksygenutnyttelsen hos celler, og i løpet av videre arbeid lærte jeg at opptaket av elektroner fra solenergi er også avhengig av disse fettene.”

Dr. Johanna Budwig.

Hvis du ikke forstår hva Budwig sier her, da kan vi forenkle det dramatisk ved å si at for at kroppen vår skal fungere optimalt da trenger vi energi fra solen. For at kroppen vår skal kunne oppta energi fra solen da må vi ha de riktige fettsyrene tilstede for at kroppen skal kunne holde på energien den kan ta til seg.

Her vil jeg – artikkelforfatter – trekke paralleller mellom lys = energi. Lys er energi. Jeg vil da og fortelle om mine erfaringer av energiarbeid og energi generelt.

Jeg har vært hos healer, lysarbeider, energiarbeider, sjaman, kall det hva du vil. Det de har til felles er at de har på en merkelig måte klart å lære seg å jobbe med energi. De er ekte det er det ikke noen tvil om, men jeg drev en klinikk før i tiden og da hadde jeg alltid en energiarbeider som jobbet der og. Det jeg gjorde var at jeg testet energiarbeideren før de fikk jobbe for meg. Jo, det kunne jeg nemlig gjøre på grunn av at hvis jeg la meg på benken da kunne jeg fornemme, veldig klart og tydelig, om vedkommende kunne jobbe med energi eller ikke. Jeg fikk inn “energiarbeidere” som påstod de var “healere” og kunne jobbe med lys / energi. Det de derimot ikke visste var at jeg kunne fornemme om de var flinke og/eller ekte eller ikke. Jeg fikk inn til intervju en del som ikke hadde de evnen jeg var ute etter og noen hadde null effekt. Derimot kjenner jeg av egen erfaring 3 jeg kan legitimere å ha denne evnen. 2 av de jobber slik mens den ene har dette naturlig i seg.

De 3 jeg snakker om er:

Agnes Snacka – hudterapeut – hun er ikke utdannet energiarbeider men har dette naturlig i seg og når du går til hudpleie hos henne da får du toppkvalitet i tillegg til ekstra energipåfyll

Alison B Grytte – energiarbeider og samtaleterapeut.

Men hvis du skal til en energiarbeider, da vil jeg mene at det energipåfyll og hjelp du får duger ikke i evigheter og du må og selv jobbe med din egen kropp. Jo noe hokus pokus kan du tenke, men med Budwigs hjelp mener jeg man har klart å få frem beinharde fakta om at dette er faktisk ekte og reelt og at energiarbeid er ikke noe tull. Energiarbeid er ekte og det kan jeg skrive under på.

Nå forstår jeg ikke alt rundt dette 100% men jeg lærer mer hvert år, hver måned, hver dag som går. Jeg vet at for eksempel hvis jeg drikker en økologisk juice laget av grønne planter da får jeg en energistrøm over hele kroppen. Det er faktum at jeg kan kjenne strømmen over hele kroppen og det er nok den energien vi alle skal ha for å ha en sunn, vibrerende kropp uten sykdommer. Det er denne energien Budwig snakker om. Denne energien kan du og få med hjelp fra en energiarbeider.

Det er ikke på grunn av ingenting at det har oppstått grupper som går rundt og favner tre. Tre og annet ute i naturen har denne energien i seg og hvis du går rundt barfota i gresset og tillater solen å skinne på deg da henter du energi fra naturen, akkurat slik du kan få den i en juice eller fra en energiarbeider. Merk deg at nå snakker jeg ikke om en juice fra butikken, uten en ny helt fersk lagd juice på grunn den har energi, mens den du har i butikken kan du si er som “død” den har ikke energien du trenger.

Tai Chi – barfota i kontakt med jorden

Jo, jeg kan å høres litt smågærn ut, men jeg bryr meg filla om hvis du synes det. Jeg vet jeg har rett og jeg ønsker å spre budskapet ut fordi jeg ønsker at flest mulig skal være friske og ha et innholdsrikt liv.

Kjært barn arbeides med av mange. Hvem kjenner ikke til at akupunktører arbeider med energibaner? Eller at Tai Chi utøves for å dyrke qi eller livsenergien i oss for å få den til å flyte jevnt og kraftig gjennom hele kroppen. Total harmoni av indre og ytre selv kommer fra integrasjonen av sinn og kropp, gjennom praksis av tai chi.

Jeg oppfordrer deg da til slutt å begynne på en helsekur a la Budwig for å reparere cellene i kroppen slik de kan ta opp og holde på den flotte energien du kan få inn gjennom Tai Chi, besøk hos en energiarbeider eller ved inntak av mat med energi i. Men Budwig sin enkle kur går rett og slett ut på å spise følgende hver morgen. Jeg blander den alltid med 1 tsk honning og litt kanel. Men du skal vispe sammen (med en håndvisp og ikke rør for hånd) 3 msk kaldpresset økologisk linfrøolje og 6 msk yogurt (du kan bruke cottage cheese hvis du ikke tåler syren i yogurth) med kun 2% fett. Grunnen til at oljen må være kaldpresset og økologisk er at kaldpresset olje inneholder omega 3 som kroppen tar opp i cellene og den får du kjøpt i gode Meny butikker over hele Norge. Du skal blande den med yogurt som inneholder veldig lite fett, på grunn av oljen skal bindes til for å lettere kunne taes opp av cellene i kroppen vår.

Med denne enkle formelen og eliminering av giftholdig mat og økt inntak av mat som inneholder energi har Budwig klart å hjelpe kreftsyke mennesker å bli friske. Her kan du laste ned Budwig sin metode hvis du er interessert.

Slik jeg blander denne er:

  • 3 msk kaldpresset linfrøolje fra Helios
  • 6 msk Tine Gresk Yogurt med kun 2% fett (eller Cottage Cheese 2%)
  • 1/3 tsk kanel
  • 1 tsk honning

Blandes sammen med elektrisk håndvisp og oljen skal ikke være synlig når du er ferdig å blande.

Hvis du er av den eldre generasjonen som jeg, eller over 50, da vil du merke at kroppen hovner litt ut når du har spist dette noen dager, men jeg tror det er rett og slett at kroppen klarer på noen måte å holde bedre på vann og kollagenproduksjon økes naturlig.

Det man har i etterkant funnet er at det finnes flere sykdommer enn kreft som Budwig klarte å hjelpe folk med gjennom denne metoden, men jeg vil mene at hun rett og slett fant en metode til å stille tilbake klokken og rette opp i det som usunt kosthold og livsstil har gjennom mange år klart å ødelegge den fine balansen kroppen vår skal ha for å beholde seg ung og sunn.

Det er og en spennende tanke å tro at Budwig sin diett eventuelt er en kur mot flertall autoimmune sykdommer man ikke har forstått hvordan å finne bot på.  Det er nå kjent at når vi eldes da kopieres DNA feil og kopiene som dannes blir dårlige og dårlige og Telomerer kortere og kortere, men er det kanskje det som er hovedårsaken til alle autoimmune sykdommer, at vår DNA er blitt ødelagt på noen måte og trenger reparasjon. Reparasjon i form at friske celler som er fulle av energi a la Budwig ? Er dette kanskje svar på hvordan vi kan bli friskere og hvordan vi kan leve lenger? Jeg bare lurer hvordan det ville vært hvis flere forskere fokuserte mer på hvor viktig energi (elektrisitet) er i kroppen vår og hvor viktig det er at den skal være tilstede og kunne flyte rundt mellom alle steder den skal nå til i kroppen vår.  Spennende og jeg håper noen forskere der ute er så smarte å ta opp arbeidet hvor Budwig stoppet, fordi det ville kunne forandre mye for mange til det bedre.

Så, hva venter du på? Hvorfor ikke å sette i gang med en foryngingskur a la Budwig, ta den kuren i 2-3 uker før du går på besøk til en energiarbeider for å fylle på og lærer deg Tai chi for å opprettholde energibalansen i kroppen. Ja og mens du holder på – hvorfor ikke å gå barbeint i gresset og favne et tre? Takk Dr Budwig for at du viste oss hvordan å reparere telomerer og få et bedre liv.

- Annonse -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img