Her er en enkel oppskrift på skvallerkålpesto:
Ingredienser:
- 100 g frisk skvallerkål, vasket og tørket godt
- 50 g pinjekjerner eller cashewnøtter
- 2 fedd hvitløk, grovhakket
- 50 g revet parmesanost
- Saften av 1/2 sitron
- 100 ml olivenolje
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
- Ha skvallerkålen, pinjekjernene eller valnøttene, hvitløk, revet parmesanost og sitronsaft i en food processor eller blender.
- Kjør blandingen på høy hastighet til ingrediensene begynner å bli knust og blande seg sammen.
- Mens maskinen kjører, tilsett olivenolje i en jevn stråle til pestoen blir glatt og kremaktig. Du kan justere mengden olje etter ønsket konsistens.
- Smak til med salt og pepper, og juster mengden etter din personlige smak.
- Når pestoen har nådd ønsket konsistens og smak, kan du overføre den til et rent glass med lokk eller en lufttett beholder.
- Oppbevar skvallerkålpestoen i kjøleskapet i opptil en uke, eller frys den ned i mindre porsjoner for lengre oppbevaring.
Skvallerkålpestoen kan brukes som en smakfull smøring på brødskiver, som en saus til pasta eller salater, eller som en smakfull tilsetning til supper og gryteretter. Den er en deilig måte å nyte den friske smaken av skvallerkål på!
Urtekvinnen har både en Facebook-side og en Facebook-gruppe som du kan bruke for å holde deg oppdatert. Du er velkommen til å ta kontakt via Facebook-gruppen og be om alle slags råd som har med planter og helse å gjøre fra María Hrefna, urtekvinnen. Du kan også sende en e-post via denne siden.
Lenke til Facebook-gruppen:
https://www.facebook.com/groups/urtekvinnen
All rådgivning er gratis
Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen som gis på denne nettsiden er kun til utdanningsformål og er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din, helsepersonell eller en kvalifisert urtemedisiner med spørsmål du måtte ha angående en medisinsk tilstand. Se aldri bort fra profesjonell medisinsk rådgivning eller utsett å søke det på grunn av noe du har lest på denne nettsiden. Bruken av urtemedisiner bør gjøres med forsiktighet og i samråd med helsepersonell. Individuelle resultater kan variere, og bruk av urter er kanskje ikke passende for alle. Sørg alltid for sikkerheten og hensiktsmessigheten av urtemedisiner med helsepersonell før bruk. Det er ditt eget ansvar å verifisere alt som er skrevet på denne nettsiden, og vi vil på ingen måte bli holdt ansvarlige for informasjonen på denne siden. Vi kan ha skrevet noe feil uten å være klar over det, og du bør alltid bruke din egen dømmekraft.