Olje eller serum? Hva passer best for din hud?

Must Try

Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdal
Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdalhttps://urtekvinnen.no
Jeg bor på et småbruk i Rogaland, hvor jeg driver hagen min etter permakulturprinsipp som passer ypperlig for meg som herbalist. Hagen min muldrer av planter som hager flest dessverre er uten. Jeg ble uteksaminert som herbalist høsten 2023. Dessverre så er jeg helt nylig blitt diagnosert med kreft, leiomyosarkom. Det gjør at livet mitt er litt vanskelig akkurat i disse dager (mars 2024) og jeg forventer at jeg må gjennomgå operasjon og kjemoterapi, med usikker utsikt på fremtiden. Jeg har ellers vært mer eller mindre syk i ca. 19 år og det har gjort at jeg ble herbalist. Jeg har ellers gått mellom det som føles hundrevis med leger, hvor jeg har ofte møtt veggen og ikke fått hjelp og ikke blitt hørt. Det gjelder likevel ikke alle leger jeg har gått til men en veldig stor andel og det forbauser meg. Det gjør at jeg ønsker å hjelpe dem som sliter med helseplager. Hvis jeg kan bidra til at noen får det bedre, da har jeg fått mye ut av livet.Ta kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg via mine studier innen urtemedisin. Jeg har mindre tid nå som jeg skal ta kreftbehandling men jeg håper jeg etter hvert blir mer tilgjengelig. Uansett er det bare å ta kontakt hvis du ønsker. ... og ja, jeg er opprinnelig fra Island og er ellers utdannet innen markedsføring, IT, hudterapi, druedyrking, fiskeoppdrett og nå aller sist regenrativt landbruk. Jeg slutter aldri å utdanne meg, det er like viktig som å puste.

Å forstå tilstanden til huden vår og forstå hvordan vi tar vare på den, gjør at vi kan gjøre mer målrettede og bevisste kjøp, velge de best egnede produktene og få mest mulig ut av bruken. Som to helt forskjellige produkter kan virke ganske like, så har ansiktsoljer og serum noen betydelige forskjeller i sammensetning og bruk Å forstå hvordan de er forskjellige hjelper oss med å finne ut hvilket produkt som er nyttig å inkludere i hudpleierutinen din og som passer best for din hudtype. La oss sammen utforske forskjellen mellom oljer og serum for ansiktet.

Er du usikker på hva din hudtype er og ønsker ekspertråd for en målrettet og effektiv hudpleierutine? Norge har tusenvis med flinke hudterapeuter som kan hjelpe deg.

ANSIKTSOLJER OG SERUM: HVA ER FORSKJELLENE

I økende grad markedsføres ansiktsoljer som serum, noe som skaper en del forvirring. La oss sammen se hva som er hovedforskjellene mellom oljer og ansiktsserum.

En ansiktsolje er først og fremst ment å gi næring, beskytte og fukte huden mens et ansiktsserum retter seg mot spesifikke hudproblemer som rynker, fine linjer, matthet, tørrhet, akne, irritasjon og rødhet. Fordi serum har mer målrettede bruksområder og formål, har disse produktene en tendens til å være en god del dyrere enn oljer.

I motsetning til oljer har serum svært konsentrerte formler, de er rike på aktive ingredienser som antioksidanter og antiinflammatoriske midler som korrigerer og støtter hudfunksjoner. Den lave molekylvekten til serumformlene lar de aktive ingrediensene trenge dypt inn i huden for en mer konsentrert handling og større foryngelse, regenerering og lysstyrke. 

HVA ER SERUM OG OLJER FOR?

Hudpleiemarkedet tilbyr tonnevis av formler som kan hjelpe til med å bekjempe og korrigere en myriade av problemer. Serum , for eksempel, kan tjene flere formål , for eksempel:

  • Korrigering av pigmentering ;
  • Korrigering og forebygging av solskader;
  • Fremme hudeksfoliering for større cellefornyelse;
  • Gi beroligende virkning for rød og irritert hud;
  • Redusere forekomsten av porer og forhindrer blokkeringer, hudormer, akne og urenheter;
  • Anti-rynke effekt, strekker og avslapper huden;
  • Reduksjon av poser og mørke sirkler;
  • Lysende, glattende og oppstrammende effekt.

Ansiktsoljer er på den andre siden designet for å beskytte huden ved å hjelpe den med å beholde sine naturlige nivå av hydrering og fuktighet. De utfører også en gunstig virkning på hudbarrieren: de forbedrer dens generelle motstandskraft, fremmer hudens elastisitet og tilfører den antioksidantingredienser, fettsyrer og vitaminer. På grunn av deres mykgjørende natur og tykkere konsistens , bør oljene masseres dypt inn i huden for å myke opp og jevne ut huden. Når de brukes som det siste trinnet i hudpleierutinen din , hjelper de med å maksimere effektiviteten og “fange” tidligere påførte produkter lenger.

HVA TRENGER HUDEN MIN? ER DET BEDRE Å VELGE ET SERUM ELLER EN OLJE?

Valget av å bruke en olje fremfor et serum, eller omvendt, avhenger hovedsakelig av vår hudtype og spesifikke behov. Ved spesielle problemer er det mulig å kombinere bruken av begge produktene for å dra nytte av den målrettede korreksjonen av et serum og fordelene med en ansiktsolje.

I dag tar flere og flere mennesker imot aldringsprosessen på en positiv måte og tar vare på huden i en tidlig alder. Men etter hvert som vi blir eldre, avtar den naturlige produksjonen av olje i huden, noe som endrer den normale balansen og krever uunngåelig ekstra hjelp for å holde ansiktshuden smidig. Noen serum inneholder fuktighetsgivende ingredienser som hyaluronsyre , som kan være et godt valg for å fukte og korrigere alle tegn på aldring på samme tid.

Enten du velger et serum, en olje eller begge deler, start alltid påføringen med å vaske hendene for å hindre spredning av bakterier.

HVORDAN Å BRUKE EN ANSIKTSOLJE

Hvis ditt behov er å hydrere huden din samtidig som den holder den smidig og beskyttet, er det riktige valget for deg en ansiktsolje . La oss se hvordan du bruker den:

  1. Bruk en liten mengde produkt ( 2-6 dråper , avhengig av hudtype). Husk: for mye produkt vil ikke forbedre fordelene med formelen, så prøv å dosere oljen riktig på ansiktet ditt. Spesielt i tilfelle av problemhud og kombinasjonshud, reduser mengden av produktet som brukes, for å unngå overbelastning av huden eller favorisere overdreven talgproduksjon. På samme måte, hvis ansiktet ditt ikke har noen spesielle problemer, vil det ikke være nødvendig å bruke store mengder produkt.
  2. Masser produktet på ansikt og hals for å fremme bedre absorpsjon og oppnå større fordeler. Du kan påføre ansiktsoljen din på fuktig hud for å sikre fukt og næring.
  3. Påfør oljen etter rensing og absorbering av toner . Å blande produkter som ennå ikke er absorbert kan hindre deres korrekte opptak.
  4. Når oljen har blitt absorbert, påfør også en fuktighetskrem som vil fungere som en barriere på det ytre laget av huden, og forsegler de tidligere påførte produktene og aktive stoffene.
  5. Når skal man påføre ansiktsolje? Prøv å bruke den spesielt om kvelden , når huden har tid til å hvile, for å fremme dens reparerende og beskyttende virkning under søvn. En liten mengde av oljen kan også påføres om morgenen, spesielt på sminkefrie dager når huden er i stand til å puste.

HVORDAN BRUKE ET ANSIKTSSERUM

Først av alt, finn ut det viktigste hudproblemet du vil bekjempe. Velg deretter et serum som inneholder de mest passende ingrediensene for dine behov.

  1. Før du påfører serumet over hele ansiktet, test det på et lite område med 3-5 dråper. Noen ingredienser, spesielt syrer, kan forårsake reaksjoner, så sjekk først at huden ikke blir irritert ved kontakt med produktet.
  2. Når skal man legge serumet? Bruk den alltid etter å ha renset og absorbert en toner, men før fuktighetskremen. Den gylne regelen for å bruke produkter er å starte med de letteste teksturene og jobbe deg opp til de rikeste og tetteste.
  3. Bruk et øyeblikk på å presse og massere serumet jevnt inn i huden. Serum er vanligvis formulert vannbasert, med en lett tekstur som krever lett massasje for optimal absorpsjon.
  4. Hvis huden din er mer problematisk , bruk forskjellig serum om morgenen og om natten. For eksempel, hvis huden din er tørr, men har noen ufullkommenheter, påfør et hyaluronsyrebasert fuktighetsserum om morgenen og et Tea Tree-basert korrigerende serum om kvelden.

ANSIKTSSERUM OG BOOSTER: VELG DEN BESTE FOR DEG

Mens en fuktighetskrem som passer for din hudtype er et “må-ha” i hudpleierutinen din, krever valg av serum eller olje mer oppmerksomhet og kan variere fra gang til gang. Velg et serum eller en olje som dekker dine umiddelbare behov . Bruk for eksempel en olje når du opplever ekstrem tørrhet eller et serum for urenheter eller en matt hud.

Enten du bruker et serum eller en ansiktsolje, bør begge påføres i små mengder og i riktig rekkefølge for å låse inn alle næringsstoffene for vakker, glødende hud.

Urtekvinnen har både en Facebook-side og en Facebook-gruppe som du kan bruke for å holde deg oppdatert. Du er velkommen til å ta kontakt via Facebook-gruppen og be om alle slags råd som har med planter og helse å gjøre fra María Hrefna, urtekvinnen. Du kan også sende en e-post via denne siden.

Lenke til Facebook-gruppen:
https://www.facebook.com/groups/urtekvinnen
All rådgivning er gratis

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen som gis på denne nettsiden er kun til utdanningsformål og er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din, helsepersonell eller en kvalifisert urtemedisiner med spørsmål du måtte ha angående en medisinsk tilstand. Se aldri bort fra profesjonell medisinsk rådgivning eller utsett å søke det på grunn av noe du har lest på denne nettsiden. Bruken av urtemedisiner bør gjøres med forsiktighet og i samråd med helsepersonell. Individuelle resultater kan variere, og bruk av urter er kanskje ikke passende for alle. Sørg alltid for sikkerheten og hensiktsmessigheten av urtemedisiner med helsepersonell før bruk. Det er ditt eget ansvar å verifisere alt som er skrevet på denne nettsiden, og vi vil på ingen måte bli holdt ansvarlige for informasjonen på denne siden. Vi kan ha skrevet noe feil uten å være klar over det, og du bør alltid bruke din egen dømmekraft.
- Annonse -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img