Et felt av Dahlia (Georginer)

Must Try

Det sies at et felt av Georginer er som et drømmefelt og jeg kunne ikke vært mer enig.

Visste du at Georginer har sitt opphav fra Mexico? Historien sier at de ble først importert til England og det var en botanisk forfatter som fortalte i en bok utgitt 1787 at Dahlia først blir nevnt i Europa i en bok skrevet av Thiery Menonvilie som reiste til Mexico og omtalte da Georginer (Dahlia) i boken sin som ble utgitt 1651. Når de først ble dyrket i Norge, er jeg ikke sikker på men kunne godt tatt imot tips om det.

Dahlia (Georgine)

Som de skriver om han: “Det er velkjent at denne botanikeren ble ansatt av den franske ministeren for å stjele cochineal-insektet fra spanjolene. I dette farlige oppdraget forteller han oss at etter å ha gått inn i en av hagene i forstedene til den byen… ble han slått av skjønnheten “d’une Astere violette et double, aussi grande que celles de France, mais produite par un arbuste tres semblable pour les feuilles pinnees a notre sureau.» Fra den fiolette fargen på blomsten er jeg tilbøyelig til å tro at dette er arten som jeg har kalt Dahlia Sphondylifolia.» Kilde: Wildaboutthere.com.

Dahlia (Georgine)

Man har til og med laget vakker poesi om Dahlia hvor Henry Vassal-Fox skrev et vers om Dahlia og kvinnen som fikk frem den første sorten av Dahlia i UK (Lady Holland 1804):

Dahliaen du tok med til øya vår

Dine lovsanger for evig skal tale;

Midthager like søte som smilet ditt,

Og i farger like lyse som kinnet ditt.

Dahlia (Georgine)

Georginer (Dahlia) kan legges i jorden når den er varm nok, men det kan være lurt å sette de i potter innendørs først for å få mer rikelig blomstring, ca. 1 måned før du setter de ut.

Skjønnheten til Georginer snakker for seg selv. Vi selger en god del av de, klikk her.

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img