Storslått fiskerett med hummer og hvitvinssmør

Must Try

Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdal
Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdalhttps://urtekvinnen.no
Jeg bor på et småbruk i Rogaland, hvor jeg driver hagen min etter permakulturprinsipp som passer ypperlig for meg som herbalist. Hagen min muldrer av planter som hager flest dessverre er uten. Jeg ble uteksaminert som herbalist høsten 2023. Dessverre så er jeg helt nylig blitt diagnosert med kreft, leiomyosarkom. Det gjør at livet mitt er litt vanskelig akkurat i disse dager (mars 2024) og jeg forventer at jeg må gjennomgå operasjon og kjemoterapi, med usikker utsikt på fremtiden. Jeg har ellers vært mer eller mindre syk i ca. 19 år og det har gjort at jeg ble herbalist. Jeg har ellers gått mellom det som føles hundrevis med leger, hvor jeg har ofte møtt veggen og ikke fått hjelp og ikke blitt hørt. Det gjelder likevel ikke alle leger jeg har gått til men en veldig stor andel og det forbauser meg. Det gjør at jeg ønsker å hjelpe dem som sliter med helseplager. Hvis jeg kan bidra til at noen får det bedre, da har jeg fått mye ut av livet.Ta kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg via mine studier innen urtemedisin. Jeg har mindre tid nå som jeg skal ta kreftbehandling men jeg håper jeg etter hvert blir mer tilgjengelig. Uansett er det bare å ta kontakt hvis du ønsker. ... og ja, jeg er opprinnelig fra Island og er ellers utdannet innen markedsføring, IT, hudterapi, druedyrking, fiskeoppdrett og nå aller sist regenrativt landbruk. Jeg slutter aldri å utdanne meg, det er like viktig som å puste.

Den er ikke bare god, den er sunn. Nydelig fiskerett med beurre de blanc og hummer. Bruk gode ferske råvarer for et bra resultat.

Rødspettefilet
800 gr. rødspette filet
salt
oljeMetode: Det er godt å salte  filéene to minutter før fisken er stekt.Oljen i en panne og satt på middels høy varme, når pannen er blitt varm steker du rødspetten med skinet ned, når skinnet er blitt gyldenbrun (ca. tre minutter) snu og stek videre (ca. 1-2 minutter).

Potetmos 4 stk. bakepoteter
250 ml krem
125 gr. smør
saltMetode: potetene skrelles og kuttes i jevne små stykker. Settes i kokende vann (ca. 5-7 minutter). Når potetene tilberedes, helles de i en sikt og får lov til å la vannet rinne av.
Krem og smør er plassert i gryte og varmet til smøret smelter.
Potetene er stuvet (kan brukes med potetpinne eller lignende)
Krem og smør blandes deretter med potetene og omrøres med en jevn myk potetmos, til alt er blandet godt, saltet med salt til slutt.

Beurre Blanc
200 ml rømme
100 ml hvitvin
300 gr. smør
1 stk. sitron
1 stk. grapefrukt
1 stk. apelsin
50 gr. tang (hvis folk vil)

Metode: Skjær smørret i terninger (ca. 2 cm) og sett i kjøleskap.

Hummer og hvitvin er plassert i en kasserolle varmes til å koke, senket temperatur under potten, og smøret tilsettes sakte. Piskes inn. Temperaturen på sausen må være nøyaktig mens du rører smøret, da sausen ikke må overstige 80 ° C og ikke må være for kall, da deler den seg. Når alt smør er kommet i, skal sausen være tykk og skinnende, og det må tas hensyn til at den skal stå ved lave temperaturer hvis det ikke skal serveres umiddelbart.

Det er hyggelig å legge til citrusfrukter og urtefrø når den serveres

Deretter kuttes  sitrusfrukten og “bladene” kuttes ut, det vil si at sitrus er kuttet med en liten kniv og sørg for at ikke noe av det hvite kommer med.

Asparges

250 g fersk asparges
smør

Metode: Rens stengelen og kutt på bunnen av den (ca 2-3 cm eller hvor den er som et tre). Den blir deretter stekt ved mild varme til smør i 3-4 minutter. Legg til et par kalle hummerhaler (allerede kokt).

Alt sammen satt sammen på en disk …. og så bare nyt!

Urtekvinnen har både en Facebook-side og en Facebook-gruppe som du kan bruke for å holde deg oppdatert. Du er velkommen til å ta kontakt via Facebook-gruppen og be om alle slags råd som har med planter og helse å gjøre fra María Hrefna, urtekvinnen. Du kan også sende en e-post via denne siden.

Lenke til Facebook-gruppen:
https://www.facebook.com/groups/urtekvinnen
All rådgivning er gratis

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen som gis på denne nettsiden er kun til utdanningsformål og er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din, helsepersonell eller en kvalifisert urtemedisiner med spørsmål du måtte ha angående en medisinsk tilstand. Se aldri bort fra profesjonell medisinsk rådgivning eller utsett å søke det på grunn av noe du har lest på denne nettsiden. Bruken av urtemedisiner bør gjøres med forsiktighet og i samråd med helsepersonell. Individuelle resultater kan variere, og bruk av urter er kanskje ikke passende for alle. Sørg alltid for sikkerheten og hensiktsmessigheten av urtemedisiner med helsepersonell før bruk. Det er ditt eget ansvar å verifisere alt som er skrevet på denne nettsiden, og vi vil på ingen måte bli holdt ansvarlige for informasjonen på denne siden. Vi kan ha skrevet noe feil uten å være klar over det, og du bør alltid bruke din egen dømmekraft.
- Annonse -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img