Denne oppskriften kommer fra min kjære bestemor. Hun pleide å lage denne ofte. Karakteristisk for den er at skorpen er fantastisk sprø og brødet mykt og smaker veldig godt. Bør helst spises samme dag den bakes for da er den best, men går ypperlig å bruke dagen derpå. Den er helt uten gjær og inneholder en god del bakepulver som igjen vil få pH verdi i kroppen til å stige og det er jo bare sunt det. Bruk økologisk hvetemel i denne.
Rør godt sammen:
5 kopper hvetemel
5 tsk bakepulver
1/2 tsk salt (eller etter smak)
1 msk sukker
2-3 kopper vann eller etter smak
Bak ved 200 grader celsius i 60 minutter og du har en deilig god brød som du gjerne kan servere ved siden av god mat, f.eks ved siden av en gryterett. Bruk fantasien.
Urtekvinnen har både en Facebook-side og en Facebook-gruppe som du kan bruke for å holde deg oppdatert. Du er velkommen til å ta kontakt via Facebook-gruppen og be om alle slags råd som har med planter og helse å gjøre fra María Hrefna, urtekvinnen. Du kan også sende en e-post via denne siden.
Lenke til Facebook-gruppen:
https://www.facebook.com/groups/urtekvinnen
All rådgivning er gratis
Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen som gis på denne nettsiden er kun til utdanningsformål og er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din, helsepersonell eller en kvalifisert urtemedisiner med spørsmål du måtte ha angående en medisinsk tilstand. Se aldri bort fra profesjonell medisinsk rådgivning eller utsett å søke det på grunn av noe du har lest på denne nettsiden. Bruken av urtemedisiner bør gjøres med forsiktighet og i samråd med helsepersonell. Individuelle resultater kan variere, og bruk av urter er kanskje ikke passende for alle. Sørg alltid for sikkerheten og hensiktsmessigheten av urtemedisiner med helsepersonell før bruk. Det er ditt eget ansvar å verifisere alt som er skrevet på denne nettsiden, og vi vil på ingen måte bli holdt ansvarlige for informasjonen på denne siden. Vi kan ha skrevet noe feil uten å være klar over det, og du bør alltid bruke din egen dømmekraft.