Spennende nyhet for helsen

Must Try

Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdal
Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdalhttps://urtekvinnen.no
Jeg bor på et småbruk i Rogaland, hvor jeg driver hagen min etter permakulturprinsipp som passer ypperlig for meg som herbalist. Hagen min muldrer av planter som hager flest dessverre er uten. Jeg ble uteksaminert som herbalist høsten 2023. Dessverre så er jeg helt nylig blitt diagnosert med kreft, leiomyosarkom. Det gjør at livet mitt er litt vanskelig akkurat i disse dager (mars 2024) og jeg forventer at jeg må gjennomgå operasjon og kjemoterapi, med usikker utsikt på fremtiden. Jeg har ellers vært mer eller mindre syk i ca. 19 år og det har gjort at jeg ble herbalist. Jeg har ellers gått mellom det som føles hundrevis med leger, hvor jeg har ofte møtt veggen og ikke fått hjelp og ikke blitt hørt. Det gjelder likevel ikke alle leger jeg har gått til men en veldig stor andel og det forbauser meg. Det gjør at jeg ønsker å hjelpe dem som sliter med helseplager. Hvis jeg kan bidra til at noen får det bedre, da har jeg fått mye ut av livet.Ta kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg via mine studier innen urtemedisin. Jeg har mindre tid nå som jeg skal ta kreftbehandling men jeg håper jeg etter hvert blir mer tilgjengelig. Uansett er det bare å ta kontakt hvis du ønsker. ... og ja, jeg er opprinnelig fra Island og er ellers utdannet innen markedsføring, IT, hudterapi, druedyrking, fiskeoppdrett og nå aller sist regenrativt landbruk. Jeg slutter aldri å utdanne meg, det er like viktig som å puste.

Jeg har tidligere drevet stor klinikk. Det jeg merket meg var at mange av kundene slet med diverse problemer på grunn av kosthold. Vondt i magen var ganske vanlig.

Jeg som hadde i mange år hatt grusomme mavesmerter skjønte etterhvert at mine problemer var så absolutt ikke unike. Stor andel av kvinner over 40 og noen ganger litt yngre hadde problemer.

Jeg skjønte etterhvert at noe måtte være feil i vårt daglige liv ettersom så stor andel av mennesker slet med magen. Eller snarere sagt tarmene. Jo vi sier magen men mener tarmen.

Jeg har letet etter svar og gått til det som oppleves “hundrevis” med leger uten å få noen hjelp.

Doctor supports the colon of a person . Concept digestive system.

Jeg har vært hos “næringsspesialister” som sendte meg hjem med oppskrift på hva jeg skulle spise i 14 dager og jeg kunne likevel fortelle dem før jeg begynte at dette ville jeg garantert få vondt av. Det var som å snakke for døve ører. Når jeg så i etterkant tar kontakt for å si at det går til helvete med spisingen fordi jeg får så vondt, da svarer de meg ikke og ignorerer meg når jeg så sårt trengte hjelp og vil vente til jeg skal være tilbake der hos dem om 14 dager. Rett i søppelet med slike råd.

Det er så mye dårlig ute og går med råd fra leger og “spesialister” på hva du skal spise for å bli bedre.

Mageproblemer uten noen form for løsninger og man får stemplet i panna IBS. Irritable bowel syndrome eller irritabel tarm. Joda de stempler det med det navnet når de ikke vet hva de skal kalle det for og ikke har noen forklaring.

Jeg synes slike spesialister burde skjemmes når man sier rett ut til dem at man ikke tåler det de anbefaler at man skal hjem å spise på. Det jeg ble anbefalt å spise var havreknekke. Og jeg rett i smerteveggen og tålte det ikke. Jeg blir fremdeles irritert av å tenke på den “spesialisten” som med arroganse halv lo når hun fortalte meg at jeg tok nok feil.

Jeg tror ikke jeg er alene om å være irritert. Jeg tror det er tusenvis med mennesker i Norge og rundt omkring i verden som har det grusomt pga dårlig mat i dag.

Stakkars Gunhild Stordalen er jo på riktig spår men har gått litt for langt når hun anbefaler så lite protein på oppskriften og tar litt hardt i. Når man har oppdratt barn da vet man at man ikke ville tørre å gå så dramatisk med kostholdet.

Å andre siden er det viktig at vi spiser mer levende mat. Levende mat inneholder energi, lading for kroppen. Mat som er varmet opp over visst nivå er i grunn “død mat” når grønt som fremdeles ikke er kokt ihjel er levende mat. Det er levende mat som er viktig for oss og vi bør spise mer levende mat. Jeg sier da ikke vi skal bare spise Sushi og Rått kjøtt, neida, uten det er det grønne og generelt fargerikt grønt/rødt m.m. frukt og annet som er svært viktig for kroppen.

Jeg er ikke spesialist, i den mening at jeg er ikke utdannet, men av egen erfaring og kjenne etter på kroppen og snakke med hundrevis med mennesker da begynner man å føle seg som spesialist når de tiltak man tar til duger.

Man ønsker da at særlig handelen ville tatt til seg mer solid kunnskap og det er ikke noen tvil om at mat som ikke er behandlet dårlig under produksjon og er naturlig, ja kall det økologisk, er sunnere og gir mer valuta til kroppen.

Jeg har da hatt store problemer til tross jeg prøver den ene og den andre metoden i kosthold, men for ca 3-4 uker siden fant jeg en magasin i butikkhyllen “FÅ TARMEN I TOPPFORM“. Jo jeg var veldig syk og lå på soffan når den ble tatt i bruk og det var sønnen min som lagte en av oppskriftene pga jeg var så syk jeg ikke fikk gjort noe. Jo jeg ble bedre etter å ha spist den. Det var kjøttboller i karri som ble valgt først. Han lagte trippel porsjon slik jeg skulle ha noe å spise på dagen etter også. Jo alt gikk bedre vei.

Jeg fortsatte å implementere rettene jeg fant i denne bok. Det skal sies jeg har før brukt noe lignende – men hvor jeg likevel gikk på veggen pga det var det enkelte ting jeg ikke tålte og så andre hvor jeg tålte mat men bøkene frarådet. For eksempel har jeg alltid påstått at jeg blir så bra av å spise løk men i alle IBS bøker jeg har vært borti da skal man være forsiktig med løk men jeg mente det var noe veldig bra for meg og så i dette lille magasinet sier de løk er bra.

Det som jeg har merket meg særlig er at liten mengde med hvetemel gjør at jeg får smerter og noen ganger flertall dager i etterkant. Det trenger ikke å være mer enn hvetemel i veldig liten mengde som gjør meg syk og likevel har jeg ikke glutenintoleranse ? Hvetemelintoleranse.

Uansett nå har jeg fulgt dette magasinet en stund og jeg må bare si dette ble redningen for meg. Jeg har nesten ikke vært syk i magen etter jeg begynte å følge den. I og for seg har jeg vært syk på grunn av skiveprolaps og ellers dårlig helse men nå må jeg si at magen er på rett vei og jeg ser mye lysere på livet.

Jeg vil bare si at jeg er utrolig glad for at jeg råket handle magasinet FÅ TARMEN I TOPPFORM og jeg anbefaler den til alle som har problemer med magen (les tarmene).

Urtekvinnen har både en Facebook-side og en Facebook-gruppe som du kan bruke for å holde deg oppdatert. Du er velkommen til å ta kontakt via Facebook-gruppen og be om alle slags råd som har med planter og helse å gjøre fra María Hrefna, urtekvinnen. Du kan også sende en e-post via denne siden.

Lenke til Facebook-gruppen:
https://www.facebook.com/groups/urtekvinnen
All rådgivning er gratis

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen som gis på denne nettsiden er kun til utdanningsformål og er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din, helsepersonell eller en kvalifisert urtemedisiner med spørsmål du måtte ha angående en medisinsk tilstand. Se aldri bort fra profesjonell medisinsk rådgivning eller utsett å søke det på grunn av noe du har lest på denne nettsiden. Bruken av urtemedisiner bør gjøres med forsiktighet og i samråd med helsepersonell. Individuelle resultater kan variere, og bruk av urter er kanskje ikke passende for alle. Sørg alltid for sikkerheten og hensiktsmessigheten av urtemedisiner med helsepersonell før bruk. Det er ditt eget ansvar å verifisere alt som er skrevet på denne nettsiden, og vi vil på ingen måte bli holdt ansvarlige for informasjonen på denne siden. Vi kan ha skrevet noe feil uten å være klar over det, og du bør alltid bruke din egen dømmekraft.
- Annonse -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img