Jeg synes ikke vanskelig å kalle dette for verdens beste brød, men mannen min bakte akkurat det du ser på bildet på grunn av jeg er litt handikappet akkurat nå og har en ikke fungerende høyre hånd.
Ingredienser;
- 0,5 liter vann
- 1 liter mel
- 2 ts salt
- Gjær, like mye som størrelsen av 1 stk ert. Dvs ca 1x1x1 cm.
Slik gjør du;
Sett vannet i en stor skål, tilsett salt og gjær. La gjæren smelte i vannet før du tilsetter hvetemelet. Rør hvetemelet godt inn.
Dekk blandingen og la dette stå over natten.
Når du skal bake må du bruke en ovn fast form med lokk. Det kan like godt være en gryte eller en form av leir. Det som er viktig er at den skal tåle 250 grader Celsius. Smør formen innvendig med smør og dryss deretter hvetemel over smøret.
Når deigen har hevet over natten da skal du ta å legge over i den ovnfaste formen du har og bretter den samtidig 3 foldig. La den deretter heve i 30-60 minutter.
Ca. 15 minutt før du setter brødet inn i ovnen da skrur du varmen på ovnen til 250 grader Celsius. Ovnen skal være skikkelig varm når du setter formen inn, med lokket på. Slik skal den stå i 30 minutter. Da tar du lokket av og skrur ned til 230 grader Celsius. Da skal du steke brødet i ytterligere 15 minutt.
Ta brødet ut av formen med det samme du har tatt den ut av ovnen. Sett den på en bakerist hvis du setter pris på en hard skorpe. Da er det bare å nyte.