Pulled pork wrap med rødkål og epler

Must Try

Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdal
Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdalhttps://urtekvinnen.no
Jeg bor på et småbruk i Rogaland, hvor jeg driver hagen min etter permakulturprinsipp som passer ypperlig for meg som herbalist. Hagen min muldrer av planter som hager flest dessverre er uten. Jeg ble uteksaminert som herbalist høsten 2023. Dessverre så er jeg helt nylig blitt diagnosert med kreft, leiomyosarkom. Det gjør at livet mitt er litt vanskelig akkurat i disse dager (mars 2024) og jeg forventer at jeg må gjennomgå operasjon og kjemoterapi, med usikker utsikt på fremtiden. Jeg har ellers vært mer eller mindre syk i ca. 19 år og det har gjort at jeg ble herbalist. Jeg har ellers gått mellom det som føles hundrevis med leger, hvor jeg har ofte møtt veggen og ikke fått hjelp og ikke blitt hørt. Det gjelder likevel ikke alle leger jeg har gått til men en veldig stor andel og det forbauser meg. Det gjør at jeg ønsker å hjelpe dem som sliter med helseplager. Hvis jeg kan bidra til at noen får det bedre, da har jeg fått mye ut av livet.Ta kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg via mine studier innen urtemedisin. Jeg har mindre tid nå som jeg skal ta kreftbehandling men jeg håper jeg etter hvert blir mer tilgjengelig. Uansett er det bare å ta kontakt hvis du ønsker. ... og ja, jeg er opprinnelig fra Island og er ellers utdannet innen markedsføring, IT, hudterapi, druedyrking, fiskeoppdrett og nå aller sist regenrativt landbruk. Jeg slutter aldri å utdanne meg, det er like viktig som å puste.

Denne oppskriften passer godt for deg som dyrker rødkål hele året, fordi den trenger nok så mye rødkål. helt utrolig god mat du kan ha på en lørdagskveld som kosemat eller by på når du har gjester. Billig og smaker helt utrolig godt på grunn av barbeque sausen.

Passer for 8-10 personer

SVINENAKKE – PULLED PORK
6 ts chilipulver
2 ts hvitløkspulver
1 ts spisskummen
1/2 ts malt kanel
4 ts brunt sukker
2 ts salt

SAUS
1 liten løk (finhakket)
1 stort hvitløksfedd (finhakket)
1 ss olivenolje
2 ts paprikapulver
1 ts allehånde
1/2 kopp eplecidereddik
1 ss brunt sukker
1 ts melasse
2 ts Worcestershire saus
1 ss ketchup
Noen dråper Tabasco (etter smak)
1/4 kopp vann

MARINERT RØDKÅL
400 g rødkål (revet)
1 stor gulrot (revet)
1 eple (revet)
2 vårløk eller 1 purreløk (fint skivet)
1/4 kopp balsamicoeddik
1 ss olivenolje

ANDRE INGREDIENSER
1200 gr beinfri svinenakke, alternativt kan du kjøpe 2 kg nakkekoteletter og sette de tett sammen i en stekepose slik om de hadde vært en hel svinenakke (fungerer veldig bra)
1/4 kopp vann
isbergsalat
reven racle eller gräddeost
20 stk ekte tortilla

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.

    Marinering på svinekjøtt:
  2. Tilsett chilipulver, hvitløkspulver, spisskummen, kanel, brunt sukker og salt i en bolle. Bland godt.


For Pulled Pork:

  1. Smør krydderblandingen på svinekjøttet og masser for å dekke godt.
  2. Hell olivenolje i en stor stekepose og legg det krydrede svinekjøttet i. Sett inn i ovnen. Kok i 3,5-4 timer ved 150 grader celsius.

    Til BBQ-saus:
  3. Sett en gryte på komfyren, hell olivenolje og løk i 5 minutter.
  4. Tilsett hvitløk, stek i 2 minutter, og rør deretter inn paprikapulver og allehånde. Kok i 2-3 minutter.
  5. Hell i cidereddik, kok opp og la sausen småkoke.
  6. Tilsett brunt sukker, melasse, Worcestershiresaus, ketchup, tabasco og vann. Rør og kok opp igjen og la det småkoke en liten stund.

    Rødkålsmarinering:
  7. Kombiner revet rødkål, gulrot, eple, grønn løk, balsamicoeddik og olivenolje i en bolle. Bland godt og sett i kjøleskapet for at smakene skal komme sammen.

FINALISERING

  1. Ta svinekjøttet ut av ovnen og la det hvile på skjærebrettet. Riv den i smått slik pulled pork skal være.
  2. Hell juicen fra stekeposen i sausen og rør godt.
  3. Varm opp tortilla på panne eller i en grill (kjappere i grill hvor du steker begge sider samtidig). Rull så opp tortilla med følgende fyll; pulled pork, marinert rødkål, en dryss ost og til slutt saus ovenpå.

Denne retten sviker ingen og smaker utrolig godt.

Urtekvinnen har både en Facebook-side og en Facebook-gruppe som du kan bruke for å holde deg oppdatert. Du er velkommen til å ta kontakt via Facebook-gruppen og be om alle slags råd som har med planter og helse å gjøre fra María Hrefna, urtekvinnen. Du kan også sende en e-post via denne siden.

Lenke til Facebook-gruppen:
https://www.facebook.com/groups/urtekvinnen
All rådgivning er gratis

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen som gis på denne nettsiden er kun til utdanningsformål og er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din, helsepersonell eller en kvalifisert urtemedisiner med spørsmål du måtte ha angående en medisinsk tilstand. Se aldri bort fra profesjonell medisinsk rådgivning eller utsett å søke det på grunn av noe du har lest på denne nettsiden. Bruken av urtemedisiner bør gjøres med forsiktighet og i samråd med helsepersonell. Individuelle resultater kan variere, og bruk av urter er kanskje ikke passende for alle. Sørg alltid for sikkerheten og hensiktsmessigheten av urtemedisiner med helsepersonell før bruk. Det er ditt eget ansvar å verifisere alt som er skrevet på denne nettsiden, og vi vil på ingen måte bli holdt ansvarlige for informasjonen på denne siden. Vi kan ha skrevet noe feil uten å være klar over det, og du bør alltid bruke din egen dømmekraft.
- Annonse -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img