Denne oppskriften passer godt for deg som dyrker rødkål hele året, fordi den trenger nok så mye rødkål. helt utrolig god mat du kan ha på en lørdagskveld som kosemat eller by på når du har gjester. Billig og smaker helt utrolig godt på grunn av barbeque sausen.
Passer for 8-10 personer
SVINENAKKE – PULLED PORK
6 ts chilipulver
2 ts hvitløkspulver
1 ts spisskummen
1/2 ts malt kanel
4 ts brunt sukker
2 ts salt
SAUS
1 liten løk (finhakket)
1 stort hvitløksfedd (finhakket)
1 ss olivenolje
2 ts paprikapulver
1 ts allehånde
1/2 kopp eplecidereddik
1 ss brunt sukker
1 ts melasse
2 ts Worcestershire saus
1 ss ketchup
Noen dråper Tabasco (etter smak)
1/4 kopp vann
MARINERT RØDKÅL
400 g rødkål (revet)
1 stor gulrot (revet)
1 eple (revet)
2 vårløk eller 1 purreløk (fint skivet)
1/4 kopp balsamicoeddik
1 ss olivenolje
ANDRE INGREDIENSER
1200 gr beinfri svinenakke, alternativt kan du kjøpe 2 kg nakkekoteletter og sette de tett sammen i en stekepose slik om de hadde vært en hel svinenakke (fungerer veldig bra)
1/4 kopp vann
isbergsalat
reven racle eller gräddeost
20 stk ekte tortilla
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
Marinering på svinekjøtt: - Tilsett chilipulver, hvitløkspulver, spisskummen, kanel, brunt sukker og salt i en bolle. Bland godt.
For Pulled Pork:
- Smør krydderblandingen på svinekjøttet og masser for å dekke godt.
- Hell olivenolje i en stor stekepose og legg det krydrede svinekjøttet i. Sett inn i ovnen. Kok i 3,5-4 timer ved 150 grader celsius.
Til BBQ-saus: - Sett en gryte på komfyren, hell olivenolje og løk i 5 minutter.
- Tilsett hvitløk, stek i 2 minutter, og rør deretter inn paprikapulver og allehånde. Kok i 2-3 minutter.
- Hell i cidereddik, kok opp og la sausen småkoke.
- Tilsett brunt sukker, melasse, Worcestershiresaus, ketchup, tabasco og vann. Rør og kok opp igjen og la det småkoke en liten stund.
Rødkålsmarinering: - Kombiner revet rødkål, gulrot, eple, grønn løk, balsamicoeddik og olivenolje i en bolle. Bland godt og sett i kjøleskapet for at smakene skal komme sammen.
FINALISERING
- Ta svinekjøttet ut av ovnen og la det hvile på skjærebrettet. Riv den i smått slik pulled pork skal være.
- Hell juicen fra stekeposen i sausen og rør godt.
- Varm opp tortilla på panne eller i en grill (kjappere i grill hvor du steker begge sider samtidig). Rull så opp tortilla med følgende fyll; pulled pork, marinert rødkål, en dryss ost og til slutt saus ovenpå.
Denne retten sviker ingen og smaker utrolig godt.