Olga sin fantastiske hvitkålssuppe med kjøttboller

Must Try

Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdal
Maria Hrefna Hjalmarsdottir Ringdalhttps://urtekvinnen.no
Jeg bor på et småbruk i Rogaland, hvor jeg driver hagen min etter permakulturprinsipp som passer ypperlig for meg som herbalist. Hagen min muldrer av planter som hager flest dessverre er uten. Jeg ble uteksaminert som herbalist høsten 2023. Dessverre så er jeg helt nylig blitt diagnosert med kreft, leiomyosarkom. Det gjør at livet mitt er litt vanskelig akkurat i disse dager (mars 2024) og jeg forventer at jeg må gjennomgå operasjon og kjemoterapi, med usikker utsikt på fremtiden. Jeg har ellers vært mer eller mindre syk i ca. 19 år og det har gjort at jeg ble herbalist. Jeg har ellers gått mellom det som føles hundrevis med leger, hvor jeg har ofte møtt veggen og ikke fått hjelp og ikke blitt hørt. Det gjelder likevel ikke alle leger jeg har gått til men en veldig stor andel og det forbauser meg. Det gjør at jeg ønsker å hjelpe dem som sliter med helseplager. Hvis jeg kan bidra til at noen får det bedre, da har jeg fått mye ut av livet.Ta kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg via mine studier innen urtemedisin. Jeg har mindre tid nå som jeg skal ta kreftbehandling men jeg håper jeg etter hvert blir mer tilgjengelig. Uansett er det bare å ta kontakt hvis du ønsker. ... og ja, jeg er opprinnelig fra Island og er ellers utdannet innen markedsføring, IT, hudterapi, druedyrking, fiskeoppdrett og nå aller sist regenrativt landbruk. Jeg slutter aldri å utdanne meg, det er like viktig som å puste.

Mange sliter med IBS og smerter i kroppen på grunn av dårlig kvalitet på mat som selges i butikker. Dette gjør at mange av oss må lage maten fra grunn og det som kjennetegner mat vi bør spise er at den skal ha god blanding av grønt, kjøtt eller fisk og poteter. Det er i hvert fall min erfaring av hva slags mat gjør en godt.

Jeg fant en fantastisk side med gode oppskrifter hos en som har laget en utrolig flott beskrivelse på hvordan å lage en russisk grønnsakssupe med kjøttboller.

Jeg lar følge med ingredienslisten på norsk men anbefaler deg å kikke på Olga sin oppskriftsside for å få nærmere innblikk i hvordan å lage denne.

Suppe:

10 kopper vann
3 poteter, skrelt og hakket (ca 2 1/2 kopp)
1/2 kålhode, strimlet
1/2 – 1 spiseskje smør
1 stor løk, hakket
2 gulrøtter, skrelles og hakkes
2 selleri stilker, skivet
2 hvitløksfedd, hakket
3 tomater, frøet og hakket
1 medium paprika, eller 1/2 av en stor paprika, rød

Kjøttboller:

500 gr hakket kylling
2 skiver italiensk økologisk brød
1 / 3-1 / 2 kopp laktosefri melk
2 ss rømme
1/2 liten løk, revet
1 hvitløksfedd, revet
3/4 ts salt,
3/4 ts malt svart pepper
friske urter, hakket (dill, persille, grønn løk)
rømme (å servere med suppa, valgfritt)

  • Hell vannet i en stor gryte og få opp koking. Legg i poteter og kål til kokende vann. Tilsett salt og pepper.
  • I mellomtiden smelter du smør i en panne og legger løk, gulrøtter, selleri og hvitløk i. Krydder med salt og pepper, og kok på middels varme i ca 5 minutter, til grønnsaker er lett møre.
  • Tilsett tomater og pepper. På med litt salt og pepper igjen og la ligge i ytterligere 3 minutter. Legg grønnsakene i suppen.
  • Kok suppen på lav varme i ca 20 minutter totalt, til potetene er myke.
  • Lag kjøttbollene mens suppen kokes.
  • Skiv brødet og hell melken over det. La ligge i ca 2 minutter og deretter moses i matprosessor. Hvis du ikke bruker italiensk brød, men vanlig hvit brød, bruk bare ett stykke, ikke to. Italiensk brød er veldig lett, så du trenger 2 stykker, men annet brød har en tendens til å være tett og seigt, hvis du bruker 2 stykker, blir det for mye.
  • Bland alle ingrediensene sammen. Kjøttdeigsblandingen vil bli veldig myk. Det er normalt og gjør kjøttbollene blir super saftige og myke.
  • Lag små kjøttboller ved hjelp av fuktige hender og slipp dem i kokende suppen.
  • Kok i ytterligere 5-7 minutter, eller til kjøttbollene har kokt gjennom.
  • Ta suppen av varmen og pynt med friske urter, som dill, persille og grønn løk. Server gjerne med økologisk rømme.
Urtekvinnen har både en Facebook-side og en Facebook-gruppe som du kan bruke for å holde deg oppdatert. Du er velkommen til å ta kontakt via Facebook-gruppen og be om alle slags råd som har med planter og helse å gjøre fra María Hrefna, urtekvinnen. Du kan også sende en e-post via denne siden.

Lenke til Facebook-gruppen:
https://www.facebook.com/groups/urtekvinnen
All rådgivning er gratis

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen som gis på denne nettsiden er kun til utdanningsformål og er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din, helsepersonell eller en kvalifisert urtemedisiner med spørsmål du måtte ha angående en medisinsk tilstand. Se aldri bort fra profesjonell medisinsk rådgivning eller utsett å søke det på grunn av noe du har lest på denne nettsiden. Bruken av urtemedisiner bør gjøres med forsiktighet og i samråd med helsepersonell. Individuelle resultater kan variere, og bruk av urter er kanskje ikke passende for alle. Sørg alltid for sikkerheten og hensiktsmessigheten av urtemedisiner med helsepersonell før bruk. Det er ditt eget ansvar å verifisere alt som er skrevet på denne nettsiden, og vi vil på ingen måte bli holdt ansvarlige for informasjonen på denne siden. Vi kan ha skrevet noe feil uten å være klar over det, og du bør alltid bruke din egen dømmekraft.
- Annonse -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonse -spot_img

Helse og urter

- Annonse -spot_img

More Recipes Like This

- Annonse -spot_img